Od srca srce: Ovo je i medeno i posno

Posno srce lepše od mrsnog.

Srculence, foto: Bakina kuhinja
Srculence, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

200 ml. kisele vode

šolja brašna od 200 gr.

1 kašičica cimeta

200 gr čokolade posne

1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog

1 prašak za pecivo

50 ml ulja

50 gr seckanih oraha

100 gr suvog grožđa

Priprema:

U činiju sipati vodu dodati ulje, 6-7 kašika džema pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo cimet seckane orahe i suvo groždje. Sve dobro izjednačiti.

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. 100 gr čokolade omekšati pa izmešati sa džemom.

Izvaditi kolač pa ga preliti sa čokoladom i džemom i vratiti na trenutak 2-3 min. Ponovo ga izvaditi i sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40 min.

Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti pa seći. Mi nismo mogli da čekamo sekli smo toplog ukus je savršen sladokusci navalite.

.

Izvor: bakina kuhinja