Ne zovu je bez razloga kraljica pogača: Ukusna i gotova za čas!

Pogača se pravi bez kvasca. Ukusna je i rastresita.

Pogača koju ćete obožavati, foto: Bakina kuhinja
Pogača koju ćete obožavati, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

250-300 gr sira

2 jaja

300 gr brašna

1/2 praška za pecivo

100 ml ulja

200 gr pavlake

malo soli

30 ml kisele vode

Priprema:

Umutiti jaja dodati brašno s praškom za pecivo, izmrvljen si, pavlaku, ulje soli i kiselu vodu i sve dobro izjednačiti.

Sipati u podmazan pleh i izravnati. Može odozgo malo da se izmrvi sir.

Peći na 210 stepeni C oko 45-50 min. Nalepša pogača bez kvasca, ima prelep ukus i tako je rastresita .

Ovo napravite kad imate goste i ponosite se Vašim umećem.

.

Izvor: bakina kuhinja