Petak - dan za ribu: Kako spremiti odličan riblji paprikaš u šerpi

Riblji paprikaš je odličan izbor za današnji ručak.

Riblji paprikaš, foto: Bakina kuhinja
Riblji paprikaš, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

600 gr ribe po izboru

1 veća glavica crnog luka

mešavina smrznutog povrća

3 paprike sveže crvene

50 ml kuvanog paradajza

3-4 lista lorbera

crvena mlevena slatkai tucana ljuta paprika

bibera..ulja..soli

list i stablo celera

3 veća krompira

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera pašknata. celera može i šaka graška). Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min.

Dodati lovorov list, može i neko zrno bibera, seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati.

Ubaciti na kocke krompiir, kuvani paradajz i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu bez kostiju. Kuvati još 20-30 min na tihoj vatri.

Posoliti pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš redji. Dodati peršunov list i isključiti.

Naš paprikaš je gotov. Uz paprikaš predlažem kuvane široke rezance kao prilog.

.

Izvor: Bakina kuhinja