Napravite ga sami: Organski maslac za samo 5 minuta

Maslac je vredan mlečni proizvod koji daje dubinu ukusa brojnim slanim i slatkim jelima. Uz ove brzinske savete možete da ga napravite u svom domu.

Biće to lep maslac, foto: Depositphotos/yelenayemchuk
Biće to lep maslac, foto: Depositphotos/yelenayemchuk
.

Za organski maslac potrebno vam je 400 grama organske slatke pavlake (pavlake za šlag) i prstohvat morske soli.

Priprema:

1. Sipajte pavlaku u blender, i blendajte oko 10 minuta. Pavlaka će se prvo pretvoriti u gusti šlag;

2. Nastavite sa miksovanjem dok masa ne postane zrnasta, a maslac ne počne da se razdvaja

3. Ostružite maslac sa stranica zdele, stavite ga u cediljku i ocedite svu tečnost;

Pročitajte još: Postoji način da ručak ne POKIPI IZ ŠERPE: Koristite predmet koji svi imamo u kuhinji

4. Cediljku stavite pod hladnu vodu. Laganim pokretima promešajte maslac pod vodom dok voda ne postane prozirna, a iz maslaca ne izađe sva dodatna tečnost;

5. Višak vlažnosti izvucite pritiskom maslaca o dve drvene kašike;

6. Tako pripremljeni maslac stavite u teglu, pa odložite u frižider ili zamrzivač. Organski maslac ima rok trajanja od nekoliko meseci.

Izvor: novosti