Italijanski kuvar otkriva jedini ispravan recept za pripremu sosa bolonjeze

Stefano Cila, poznati italijanski kuvar, otkrio je da za pripremu bolonjeze sosa postoji samo jedan tačan recept koji će vam dati savršenstvo ukusa.

Svi ga volimo, foto: Depositphotos/teine26
Svi ga volimo, foto: Depositphotos/teine26
.

mešano meso, 1 kg govedine i 250 g svinjetine (za četiri osobe).

Šta vam je još potrebno:

Velika glavica luka

2 šargaepe

100 g celera

Malo ruzmarina

1,5 l pasiranog paradajza

100 ml maslinovog ulja

200 ml crnog vina

So i biber

testenina (preporučuje samo špagete)

Stefano kaže da ovaj sos mora da se kuva oko 3 i po sata kako bi se postigao najbolji ukus.

Iseckajte povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrejali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ruzmarina i kuvajte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Zatim dodajte meso, so i biber, stavite na jaku vatru i kuvajte uz povremeno mešanje.

Kada je meso dobilo smeđu boju, sklonite ruzmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Posle toga stavite i pasirani paradajz, a onda sledi kuvanje na laganoj vatri - tri sata i 30 minuta.

Svakih 10-15 minuta promešajte. Možete da dodate još začina po želji.

Izvor. stil