Grčka pita sa grizom i sirom

Danas predstavljamo jednu vrlo interesantnu pitu koja se često pravi u Grčkoj. Jednostavno se pravi, a izuzetnog je ukusa.

Pita sa grizom, foto: Bakina kuhinja
Pita sa grizom, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

300-400 gr tankih gotovih kora

2-3 jaja

200 gr tvđjeg sira

1/2 praška za pecivo

300 ml mleka

3-4 kašike griza

Priprema:

Skuvati griz u mleku pa ga pokriti folijom i ostaviti da se prohladi. U čiiju razbiti jaja sa praškom za pecivo, dodati sir i izdrobiti grubo.

Ubaciti ohladjen griz i sve dobro izjednačiti. Okrugli pleh, veličine 22 cm, premazati, poslagati 3 kore jednu preko druge i svaku premazati uljem.

Dodati pola nadeva rasporediti pa opet složiti par kora i prskati ulje, Ubaciti drugi deo nadeva i opet tri kore i pokriti zadnjom krkom i ušuškati pitu .

Iseći je nožem na željene komade i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min . da se lepo ispeče. Služiti toplu. Vrhunska je.

.

Izvor: bakina kuhinja