Grčka pita sa grizom i sirom
Danas predstavljamo jednu vrlo interesantnu pitu koja se često pravi u Grčkoj. Jednostavno se pravi, a izuzetnog je ukusa.
Potrebno je:
300-400 gr tankih gotovih kora
2-3 jaja
200 gr tvđjeg sira
1/2 praška za pecivo
300 ml mleka
3-4 kašike griza
Priprema:
Skuvati griz u mleku pa ga pokriti folijom i ostaviti da se prohladi. U čiiju razbiti jaja sa praškom za pecivo, dodati sir i izdrobiti grubo.
Ubaciti ohladjen griz i sve dobro izjednačiti. Okrugli pleh, veličine 22 cm, premazati, poslagati 3 kore jednu preko druge i svaku premazati uljem.
Dodati pola nadeva rasporediti pa opet složiti par kora i prskati ulje, Ubaciti drugi deo nadeva i opet tri kore i pokriti zadnjom krkom i ušuškati pitu .
Iseći je nožem na željene komade i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min . da se lepo ispeče. Služiti toplu. Vrhunska je.
Izvor: bakina kuhinja