Nešto sasvim novo: Maneštra - preukusno jelo sa povrćem

Ovo je jedno sjajno jelo koje se kuva i sprema u Istri. Može se kombinovati i spremati na razne načine, uz dodatak suvih rebara i suvog mesa kao i mnogo povrća. Baka Jela nam predstavlja posnu varijantu.

Maneštra, foto: Bakina kuhinja
Maneštra, foto: Bakina kuhinja
.

POTREBNO JE:

2 konzerve gotovog pasulja

150 gr kuvanog kukuruza

1 veći krompir

1 veći crveni luk

2 paprike sveže

2 šargarepe

malo korena celera karfiola malo (ja ga nisam imala)1 mali paradajz

1 kašičica crverrna slatka mlevena papriuka

bibera..soli

2 čena belog luka

ulje, peršunov list

PRIPREMA:

Iseckati luk, papriku,šargarepu,celer, ako imate karfiol cvetove i sve dobro predinstati na ulju da omekne. Dodati crvenu papriku, biber secena kockice krompir, celer kuvan pasulj i kukuruz.

Sve dobro izmešati dodati vodu da ogrezne i kuvati oko 15 min da se krompir skuva i povrće još malo skuva.

Dodati soli seckan beli luk i peršunov list. Posle minut isključiti. Ručak je gotov.

Vrhunsko posno jelo sa povrćem puno vitamina i minerala.

.

Izvor: Bakina kuhinja