A šta mislite da isprobate posni burek?

Sa sirom, sa mesom, sa pečurkama... niz je dugačak. Sad je vreme da isprobate posni burek.

Prelepo i izgleda, foto: Letina kuhinja
Prelepo i izgleda, foto: Letina kuhinja
.

Sastojci:

500gr gotovih tankih kora

Preliv za kore ( 300ml mineralne vode i 70ml ulja )

1 veći praziluk

1 crni luk

150gr sojinih pahuljica

200ml vode

So

Biber

Suvi začin

Priprema:

Luk iseckati, i upržiti u malo ulja. U sojine pahuljice staviti vodu i sačekati da nabubre. Kada nabubre sipati u luk koji se prži. Začiniti po ukusu.

Burek praviti tako što ćemo za početak nauljiti tepsiju i staviti 4 kore sa svake strane. Zatim ići redosledno - prazna kora preliv - kora preliv fil. I tako sve dok imamo materijala. Burek peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

.

Izvor: letina kuhinja