Nešto sasvim novo na vašoj trpezi: Pečeni krompir sa kačkavaljem, faširanim šniclama i povrćem

Ako se žalite da stalno pravite ista jela, Bakin predlog će vam osvežiti trpezu.

Krompir, faširane, i još povrća, foto: Bakina kuhinja
Krompir, faširane, i još povrća, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

Za faširane:

300 gr mlevenog mesa

1 mala glavica crnog luka

1 manja kriška hleba potopljenog u mleko

2 čena belog luka

malo crverne mlevene paprike

1 jaje

so...biber

Krompir i povrće:

500 gr krompira na kolutove tanje

malo kačkavalja

1 crvena paprika

1/2 tikvice

1 crveni manji luk

ulje

200 gr kisele pavlake

1 jaje malo mleka

Priprema:

U mleveno meso dodati sitno seckan crni i beli luk, iscedjeni hleb , malo paprike mlevene, manje jaje soli i bibera i sve dobro izjednaliti rukama. praviti manje faširane ,

Krompir, i povrće posoliti pobiberiti i izmešati.

U podmazan pleh redjati povrće a izmedju faširane i kačkavalj. Još malo pouljiti.

Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo zarumeni.

.

Izvor: Bakina kuhinja