Ovako se pravi pasulj prebranac - korak po korak

Mnoge domaćice izbegavaju da prave prebranac smatrajući da je vrlo komplikovano napraviti ga. Isrpobajte ovaj recept i videćete da postupak uopšte nije zahtevan.

Prebranac, foto: Bakina kuhinja
Prebranac, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500 gr krupnog pasulja

500 gr crnog luka

1 glavica beloga luka

lovorov list

zrno bibera

250 ml. ulja

aleva paprika

tucana ljuta paprika

1 suva paprika

Priprema:

Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera..lovorov list.

Kuvati pasulj da se skiva ali ne sasvim. Ne sme se mešati i pasulj mora ostati ceo.. Luk iseći na rezance sipa ulje i dinsta na laganog vatri oko 10 min.

Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so ..Sve dobro izmešati Na dno staviti sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.

Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

.

Izvor: Bakina kuhinja