Tražićete je dva puta i za doručak i za večeru: Pita sa sirom i pavlakom

Ova pita u vašoj kuhinji biće vrhunska, kao da je stigla iz najbolje pekare.

Odlična pita, foto: Bakina kuhinja
Odlična pita, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je

400 gr tanjih kora

300 gr sira

100 gr kisele pavlake

100 - 200 ml vode

vrlo malo praška za pecivo

so ako sir nije slan

ulje

tepsija okrugla 22 cm u prečniku

Priprema:

Sir frubo izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem, U vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi. Na dno tepsije staviti prvu koru pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo.

Dodati drugu koru i staviti preko nje poprskati i pouljit. Oba lista vise stranice preko tepsije.Ubaciti treću koru malo zgužvanu u sredinu zajedno sa krajevima pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira obično je to trećina. ponoviti isti postupak stim što sad ide sve zgužvana kora.

Kad se utroši sav sir prebace se ivice kora koje vise i polopi se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuskaju sa strane tepsije.

Peći na 200-210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi. Ja sam ga odmah sekla.

Predobar kao iz pekare ne previše mastan rastresit fantazija. Uživajte.

.

Izvor: Bakina kuhinja