Nešto malo drukčije: Sočna prelivena pita sa kokosom i suvim grožđem

Neobična pita sa kokosom i suvim grožđem. Morate je isprobati!

Preukusno, foto: Bakina kuhinja
Preukusno, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

6 lista tankih kora

3 jaja

3 kašike šećera

50 ml. ulja

300 ml jogurta

150 gr kokosa

1 prašak za pecivo

malo ulja

Sirup:

300 gr šećera

1 vanilin šećer

1/2 soka limuna

150 ml vode

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje, jogurt, kokos i prašak za pecivo i sve dobro izjednačiti. Na sto raširiti jednu koru, malo je pouljiti pa staviti odozgo drugu koru. pa je premazati filom kokosa. Saviti malo ivice i uviti u rolat.

Ređati u podmazan pleh. Oštrim nožem ili žiletom iseći rolnice malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 30 min..

Dok se pita peče staviti šećer u šerpu vanilin šećer, i pola limuna kriške.

Ostaviti da sirup vri par minuta da se malo zgusne.

Pečenu pitu preliti vrućim sirupom da upije. Ohlađenu pitu spakovati u kutiju može stajati par dana.

.

Izvor: bakina kuhinja