Jesu kiseli, ali nama su tako slatki da ćemo ih sve pojesti: Krastavčići sa jabukovim sirćetom
Ukoliko ih ne pojedete ove godine, mogu vam ovako zakiseljeni stajati godinama.
Potrebno je:
3 kg sitnih krastavčića
4 l vode
80 gr soli
1 l jabukovog sirčeta
4-5 kašika slačice
malo bibera u zrnu
1 kašika šećera
lovorov list
Priprema:
Krastavčiće dobro oprati i očistiti. Sipati vodu dodati sirće, so, šećer dobro izmešati.
Krastavčiće poredjati uspravno u teglu staviti pretiskače, naliti rastvorom do vrha, dodati slačicu, biber u zrnu lovorov list i dobro zatvoriti.
Staviti u rernu uključiti je i staviti na tajmer na 90 minuta a temperaturu na 90 stepeni C.
Ostaviti da prenoće i ohlade se. Pokjlopci uvuku i ima malo udubljenje. Mogu stajati godinama...
Izvor: Bakina kuhinja