Krekeri od krompira

Domaće grickalice uvek su ukusnije i zdravije od kupovnih...

.

Sastojci:

150gr krompira u ljusci
120gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
60gr putera
40gr ribanog žutog sira (parmezana)
soli, bibera, začina po želji

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci i dobro ohladiti. Ovaj korak možete učiniti i dan ranije.
Prosejati brašno i prašak za pecivo, dodati so, biber. Od dodataka možete koristiti npr. kim, ljuskice čilija, sušeni luk, ruzmarin...
Oguljeni krompir narendati na sitno rende. Dodati mekani puter i sir i umesiti glatko testo.
Razvijte testo na debljinu od 5-6 mm i izrežite od njega oblike kakve želite. Možete isecati kockice ili romboide, a možete i kalupom izvlačiti željene oblike.
Izbodite površinu testa viljuškom. Pospite krupnom soli, makom, susamom, kimom...
Krekere pecite 180 stepeni sve dok ne počnu da se rumene.

Krekere je najlepše jesti uz sir, povrće ili neki namaz.