Dan za ribu: Šaran na pirinču

Ribu treba jesti što češće, zato isprobajte ovaj baka Jelin recept.

Šaran na pirinču, foto: Bakina kuhinja
Šaran na pirinču, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

600 gr šarana

1 šargarepa

1 glavica crnog luka

1 paradajz veći

2 paprike sveže

100 gr pirinča

začin suvi

biber..ulje

malo aleve paprike

peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i seckanu šargarepu i papriku. Kad omekne dodati vrlo malo aleve paprike i opran pirinač.

Skloniti sa vatre. Dodati začin, biber i izmešati. Pleh podmazati uljem i sipati smezu i rasporediti.

Ubaciti sečen oljušten paradajz. Ribu posoliti i pouljiti i staviti na pirinač

Peči na 200 stepeni C 50-60 min.

.

Izvor: Bakina kuhinja