Mora da se proba: Sočna, naborana gibanica puna nadeva

Ako mislite da vam gibanice neće uspeti, da niste dovoljno vešti, isprobajte naboranu gibanicu.

Mora da se proba, foto: Bakina kuhinja
Mora da se proba, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1/2 kg kora tanjih gotovih

200 gr sira

250 ml kiselog mleka

3 jaja

50 ml. ulja

Priprema:

Sir izdrobiti na krupnije parčiće. U kiselo mleko dodati jaja i ulje i izjednačiti. Tleh veličine 40x20 cm premazati dobro uljem.

Svaku koru skupljati kao harmoniku i ređati po dužiuni u pleh. Između nabora ugurati sir sa svih strana. Preliti kiselim mekom i protresti da padne izmedju nabora.

Peći na 200 stepeni C oko 50 min da porumeni..

Prohlađenu seći. Uz čašu jogurta sjajan doručak , užina ili večera.

.

Izvor: bakina kuhinja