Poslastica, prste da poližeš: Mekani, kremasti karpati

Jednostavno, desert za obožavanje.

Kremasto, foto: Bakina kuhinja
Kremasto, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

4 -5 jaja

200 ml mleka

150 gr brašna

50 gr maslaca

korica limuna

1 prašak za pecivo

Za nadev:

2 pudinga (slatka pavlaka)

500 gr mleka

1 kašika šećera

100 gr putera

100 gr suvog groždja

1 vanilin šećer

Priprema:

U šerpu sipamo 200 ml mleka dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo masa bude baš gusta..prohladimo.

Dodajemo 1 po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude lepo glatka. Pleh 30x20 obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha.

Pečemo 25 min na 200 stepeni. Ispeći 2 kore. Skuvati puding sa malo šećera ja sam 1 kašikom i jednom vanilin šećero. U vreo piding dodati 100 gr suvog groždja.

Ostaviti da se prohladi. Maslac 100 gr omekšati i umutiti i izmešati sa pudingom kao u Videu. Šlag umutiti po upustvu iz kesice.

Na prvu koru staviti celu kremu pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom koro. Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije. Prelep kremast savršenstvo ukusa.

.

Izvor: bakina kuhinja