Nisu obične pohovane tikvice, ove su punjene

Tikvice su omiljeno povrće leta. A jedan od čestih recepata su pohovane tikvice. Ove Baka Jeline su malo obogaćene, napunjene, pa na kraju pohove, ali u rerni.

Pohovane tikvice, foto: Bakina kuhinja
Pohovane tikvice, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1 tikvica

100 g brašna

100 g prezli

3 jajeta

100 g suvog vrata ili šunkarice

50 g kulena

ulje

Priprema:

Tikvicu oguliti i iseći na tanje listove i posoliti. Ostaviti 15 minuta, pa iscediti. Jaja umutiti.

Na list tikvice staviti savijeni suvi vrat, pa preko njega listić kulena. Poklopiti listom tikvice.

Uvaljati u brašno, provući kroz jaja, prezle i opet jaja. Ređati u podmašćen pleh i peći na 220 stepeni C oko 40 min.

.

Izvor: bakina kuhinja