Probali ste sa krompirom, tikvicama, patlidžanom... Hajde da isprobate musaku sa boranijom

Jednostavna za pravljenje, a vrlo ukusna.

Musakas sa boranijom, foto: Bakina kuhinja
Musakas sa boranijom, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

700 gr boranije mlade

400 gr mlevenog mesa

1 paradajz

3 jaja

200 gr. kisele pavlake

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

malo aleve paprike, biber so može začin suvi

ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, pa kad bude staklast dodati mleveno meso pa ga tiho upržiti.

Dodati so, biber alevu papriku. Boraniju očistiti i oprati iseći na dela i obariti. Ubaciti u boraniju mleveno meso i izjednačiti

U činiju umutiti jaja dodati pavlaku i beli luk i izmešati. Pleh podmazati uljem istresti boraniju i sitno seckan paradajz.

Preliti pavlakom i dobro protresti da slegne do dna. Peći na 220 stepeni 50-60 min da ispari tečnost..

Služiti toplo.. Pokreće sva čula vrhunska.

.

Izvor: bakina kuhinja