Vreme je za breskve i za poslastice sa ovom predivnom sočnom voćkom!

Ako razmišljate kako danas da se zasladite, evo predloga.

Breskve, foto: Bakina kuhinja
Breskve, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

2 male šoljice brašna (šoljice od 100 ml.)

2 šoljice griza

2 šoljice suvog groždja

2 šoljice jogurta

1 šoljice ulja

1-2 šoljice šećera

3 jajeta

1 prašak za pecivo

korica limuna

1 vanilin šećer

700-800 gr bresaka zrelih

Priprema

Umutiti jaja sa šećerom odvojiti žumanca, dodati brašno sa praškom za pecivo, zatim dodavati žumanca, griz,suvo groždje,ulje, koricu limuna vanilin šećer i sve polako izmešati.

Na dno pleha izrezati pek paprit pa premazati uljem pleh. Posuti malo dno krupnim šećerom.

Breskve dobro oprati iseći kriške i redjati na dno pleha. Preliti testom i protresti dobro pleh.Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo zarumeni.

Ohlađen kolač izvrnuti na tacnu... Kako je samo sočan. Po želji može šlag odozgo.

.

Izvor: bakina kuhinja