Pizza rolnice - ako nećete za doručak, napravite ih za večeru

Mekane su kao pena, a ukus se ne može opisati, već ga morate isprobati!

Servirajte ih tople, foto: Bakina kuhinja
Servirajte ih tople, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

15 gr svežeg kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

1 jaje

20 ml. ulja ( 2 kašike)

200 ml mleka mlakog

oko 450 gr brašna

Za nadev:

200 gr šunkarice ili obične salane

kečapa

100 gr kačkavalja

100 gr sira za mazanje

origano

malo rendane ćajne kobasice

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer i ostaviti da zapeni. Dodati jaje i izmutiti žicom malo. Ubaciti malo ulja i dodavati brašna da bude srednje tvrdo više mekše.

Dobro obraditi rukama i pokriti da se udvostruči. Razviti testo u pravougaonik 1,5 cm. Premazati sirom pa poredjati salamu preko kećap , pa kačkavalj i ponovo malo kečapa. Ubaciti i rendanu čajnu nekoliko kašika.

Na kraju origano. Uviti u rolat i seći 2 cm dobljine. Ređati u podmazan pleh . Premazati žumancetom.

Ostaviti da odmara toliko da se rerna ugreje na 200 stepeni C. Staviti u rernu i smanjiti na 180 sterpeni C i peći da porumeni oko 25-30 min.

Pokriti vruće rolnice krpom da malo odmore... služiti tople.

.

Izvor: bakina kuhinja