Za vrućine, letnji ručak: Posni đuveč

Kad su vrućine, najboje je pojesti neko lagano jelo, s dosta povrća. Zato isprobajte đuveč.

Đuveč, foto: Bakina kuhinja
Đuveč, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

2 glavice crnog luka

4 čena belog luka

5 svežih paprika

1 veći paradajz

2 šargargarepe

manja tikvica

1 mani korena celera

1 veći krompir

50 gr pirinča

1 kašičicu aleve paprike može i tucana

1 kašika suvog začibna ili samo so

ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sečen na krupno crni luk i sečenu papriku.

Kad se malo proprži dati seckanu šargarepu i celer tikvice i krompir.

.Kad se lepo izdinasta dodati ti malo aleve paprike. Skinuti sa vatre dodati oprani pirinač .

Izmešati i sipati u djuveč .Odozgo poredjati paradajz na kocke. Ja sam ubacila malo filete soma. Peći na 220 stepeni 50- 60 min da sve porumeni.

.

Izvor: bakina kuhinja