Letnji specijalitet: Pljeskavice od tikvica I TO U RERNI!
Prave se brzo i lako, pa će letnje pljeskavice postati vaše omiljeno jelo.
Potrebno je:
1 manja tikvica
1 veća šargarepa
1 veća paprika
4 čena belog luka
veza peršunovog lista
2 jaja
2 kašike prezli pune
2 kašike brašna
soli
ulje
Priprema:
Tikvicu oljuštiti i narendati kao za jabuke. Šargarepu narendati na sitni na deo za koricu limuna. Papriku iseći na sitne kockice.
Sve posoliti izmešati i ostaviti 10 min. Ocediti dobro sok rukama. U ocedjen deo dodati gnječen beli luk, jaja, brašno, prezle i peršunov list.
Sve izjednačiti. U pleh stabiti pek papir i premazati ga uljem. Praviti pljeskavice i redjati u pleh. Peći na 190 stepeni C 40 min da lepo porumene. Na pola pečenja tikvice premažite uljem i vratite u renu. Fantastične su!
Izvor: Bakina kuhinja