Pa ovo je divno! Posni krompir po mnogima najbolji recept

Još jedan način da pripremite krompir.

Fantastičan, foto: Bakina kuhinja
Fantastičan, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500-600 gr krompira

1 veća glavica crnog luka

50 gr pirinča

suvi začin so

bibet mleveni

ulje

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanje listiće. Posuti začinom ilj samo posoliti, pobiberiti i sve dobro izmešati.

Luk iseći na kolutove a pirinač dobro oprati.. Tepsiju dobro podmazati uljem pa na dno staviti pola krompira.

Preko rasporediti luk a preko luka opran pirinač. Preko pirinča drugi deo krompira.

Zaliti uljem i sipati vodu da prekrije pirinač . Peći na 220 steneni C oko 50 min da lepo zarumeni.

Uz krompir predlažem paradajz čorbicu.

.

Izvor: bakina kuhinja