Za vrele letnje dane spremite đuveč: Recept koji ćete obožavati

Jedan od omiljenih letnjih recepata.

Preukusan, foto: Bakina kuhinja
Preukusan, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500 g piletine

200 g suvih rebara

2 glavice crnog luka

6-7 svežih paprika

manja tikvica

može i 1-2 šargarepe

2 paradajza

1 manji krompir

malo aleve paprike

suvi začin ili so

može bibera mlevenog

lovorov list

ulje

Priprema:

Na ulju propržiti krupno sečen crni luk, dodati papriku sečenu na kocke, pa i nju propržiti.

Dodati tikvicu sečenu na kocke i krompir, zajedno sa kockama suvih rebara pa dodati začin ili so, alevu papriku, a može i mleveni biber i prodinstati.

Skloniti sa šporeta. Dodati opran pirinač pa izmešati. Tepsiju ili đuveč podmazati uljem i u nju poređati sečen paradajz.

Piletinu posoliti, pouljiti, pa i nju staviti u đuveč. Peći na 210 stepeni C oko sat vremena da tečnost ispari.

.

Izvor: bakina kuhinja