Predlog za ručak: Sočne krmenadle, mekane kao puter

Ljubitelji mesa, znaju da su krmenadle vrhunski izbor samo kada su sočne i mekane. Zato isprobajte ovaj recept, oduševiće vas!

Sočne i ukusne, foto: Bakina kuhinja
Sočne i ukusne, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500 gr krmenadli

soli, ulje

1 kašika ajvara

bibera

soja sos

beli luk

1 kašičica kukuruznog skroba u prahu

1 kašika jabukovog sirćeta

vode

Priprema:

Krmenadle malo izlupati izmedju folije posoliti i pobiberiti. Teflonski tiganj premazati uljem pa kad se zagreje poredjati u tiganj.

Sipati malo vode i poklopiti. Dinstati krmenadle dok omekšaju . U sud staviti sirće kukuruzni skrob, ajvar, beli luk i 50 ml vode.

Sve lepo izmešati bez grudvica. Izdinstane krmenadle preliti sa soja sosom , dodati 1 kašiku ajvara i još malo krčkati da se lepo zapeku.

Ubaciti umućen skrom i ostaviti 2-3 min. da još malo prokrčkaju .

Naše krmenadle su gotove. Prilog odredite sami.

.

Izvor: bakina kuhinja