Predlog za ručak: Sočne krmenadle, mekane kao puter
Ljubitelji mesa, znaju da su krmenadle vrhunski izbor samo kada su sočne i mekane. Zato isprobajte ovaj recept, oduševiće vas!
Potrebno je:
500 gr krmenadli
soli, ulje
1 kašika ajvara
bibera
soja sos
beli luk
1 kašičica kukuruznog skroba u prahu
1 kašika jabukovog sirćeta
vode
Priprema:
Krmenadle malo izlupati izmedju folije posoliti i pobiberiti. Teflonski tiganj premazati uljem pa kad se zagreje poredjati u tiganj.
Sipati malo vode i poklopiti. Dinstati krmenadle dok omekšaju . U sud staviti sirće kukuruzni skrob, ajvar, beli luk i 50 ml vode.
Sve lepo izmešati bez grudvica. Izdinstane krmenadle preliti sa soja sosom , dodati 1 kašiku ajvara i još malo krčkati da se lepo zapeku.
Ubaciti umućen skrom i ostaviti 2-3 min. da još malo prokrčkaju .
Naše krmenadle su gotove. Prilog odredite sami.
Izvor: bakina kuhinja