Kapkejk od čokolade

Jednostavan slatkiš za sve romantične...

.

Sastojci:

Testo:
2 jaja
10 kašika šećera
1 prašak za pecivo
10 kašika ulja
10 kašika mleka
10 kašika brašna
2 kašike kakaoa
50gr istopljene čokolade
Anis ili čili, po želji

Fil:

1 šlag krem od čokolade
100ml mleka
2 kašike ruma
¼ kesice instant želatina
50gr istopljene čokolade

Priprema:

1. Za testo je potrebno umutiti jaja i šećer, dodati ulje i mleko, pa prosejano i promešano brašno, prašak za pecivo i kakao i na kraju rastopljenu i prohlađenu čokoladu. Malo čilija daje posebnu draž kolačićima, neobično je kad nakon slatkog izviri i ljuti ukus – naravno, ne treba ni preterati. A takođe je i anis veoma interesantan.

2. U kalup postaviti papirne korpice i svaku popunite testom do 2mm pred vrh. Peći ih oko 10 min na 220 stepeni, ali najbolje je proveriti čačkalicom. Onog trenutka kad ubodete testo i izvučete čistu čačkalicu, vreme je da kolač izvadite iz rerne. Od ove mere treba da se dobije 24 kolačića.

3. Umutite šlag krem od čokolade sa 100ml hladnog mleka pa u njega dodajte ¼ kesice želatina, i na kraju rastopljenu čokoladu. Ohlađene kolačiće filujte špricem za tortu pa svaki rubom uvaljajte u čokoladne mrvice, a na vrh svakog stavite ušećerenu tršnju.