Sladokusci, ovo je za vas: Torta sa breskvama i slatkom pavlakom

Za ovu tortu ne morate da uključujete rernu.

Torta sa breskvama, foto: Bakina kuhinja
Torta sa breskvama, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:
2 pakovanja piškota
800 gr voća ( breskva kajsija nektarina )
50 gr suvog groždja
200 ml slatke pavlake
1 puding od slatke pavlake
3 štangle bele čokolade
300 ml mleka
1 kašika šećera
1 želatin od 10 gr

Priprema:
Skuvati puding u mleku sa šećerom pa dodati belu čokoladu da se istopi. Sve prohladiti. Želatin potopiti u 4-5 kašika hladne vode, pa kad nabubri zagrejati da se lepo istopi i prohladiti i izmešati sa sa pudingom.

Ubaciti suvo groždje koje ste potopili u malo ruma ili vanile. Slatku pavlaku umutiti pa i nju izmešati sa pudingom polako sa mikserom.

Krema je malo ređa ali tako treba ona će se u frižideru stegnuti. Pleh 20×20 cm obložiti prozirnom folijom pa na dno poredjati piškote u razmaku koje ste malo provukli kroz toplo mleko.

Preko piškota sipajte 1/3 kreme rasporediti pa na nju poređati u razmacima kriške breskvi i kajsija koje ste prethodno oljuštili.

Preko sipati kremu pa voće, pa kremu i piškote. Sve izravnati pokriti i ostaviti u frižideru 2-3 sata da se dobro ohladi. Najbolje premo noći.

Tortu okrenuti na tacnu i ukrasiti po želji..

Može šlag!

.

Izvor: bakina kuhinja