Posni krompir raskošnog ukusa

Krompir je omiljeno povrće i može se praviti na najrazličitije načine. Isprobajte ovaj recept, pogotovo ako postite.

Isbrobajte krompir i na ovaj način, foto: Bakina kuhinja
Isbrobajte krompir i na ovaj način, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

400-500 gr krompira

1 šargarepa

1 manja glavica crnog luka

1 manja glavica belog luka

1 kašika kukuruznog brašna

suvi začin biber

1 kašičica paprike dimljene može i obična aleva)

malo vode

Priprema:

Iseći krompir na što tanje listiće tako i šargarepu. Staviti u njega alevu papriku, začin, biber, beli luk, kukuruzno brašno , peršunov list, i šargarepu takodje na tanke krugove.

Sve dobro izmešati. U teflonnski tiganj ili šerpu sipati oko 100 ml vode pa istresti pola krompira pa poredjati na krugove crni luk pa ostatak krompira poredjati.

Poklopiti i pržiti bez ulja na veoma maloj niskoj temeraturi da ne bi izgorelo- Povremeno dodavati po malo vode i prodrmati. .

Ne treba mešati. Posle 20-30 min krompir je gotov i omekšao. Služiti uz salatu.

.

Izvor: bakina kuhinja