Pravi ručak za vrućine: Posna musaka bez mesa
Ovo je idealan recept za vegetarijance.
Potrebno je:
600 g krompira
1 veći paradajz
1 glavica crnog luka
2 zelene paprike
1 veća šargarepa
malo karfiola
1 manja tikvica
200 g šampinjona
šaka graška
ulje, peršun, aleva paprika, biber
2-3 čena belog luka
2 kašike instant supe sa pečurkama
Priprema:
Na ulju propržiti glavicu luka sečenu na rezance, dodati iseckanu papriku, šargarepu iseckanu na krugove, tikvice iseckane na kockice i grašak.
Dodati šampinjone, alevu papriku, biber, beli luk u peršunov list. Tepsiju 30×20 podmazati uljem. Pola krompira narezati na dno tepsije, pa u sredinu istresti prodinstano povrće. Poklopiti ostatkom krompira, sečenom na listove.
U 100 ml vode rastvoriti dve kašike instant supe od pečuraka, izmešati i preliti. Preliti i sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko sat vremena.
Izvor: Bakina kuhinja