Kuhinjica

Pravi ručak za vrućine: Posna musaka bez mesa

Ovo je idealan recept za vegetarijance.

30.06.2020. - 09:40h
Posna musaka
Posna musakafoto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

600 g krompira

1 veći paradajz

1 glavica crnog luka

2 zelene paprike

1 veća šargarepa

malo karfiola

1 manja tikvica

200 g šampinjona

šaka graška

ulje, peršun, aleva paprika, biber

2-3 čena belog luka

2 kašike instant supe sa pečurkama

Priprema:

Na ulju propržiti glavicu luka sečenu na rezance, dodati iseckanu papriku, šargarepu iseckanu na krugove, tikvice iseckane na kockice i grašak.

Dodati šampinjone, alevu papriku, biber, beli luk u peršunov list. Tepsiju 30×20 podmazati uljem. Pola krompira narezati na dno tepsije, pa u sredinu istresti prodinstano povrće. Poklopiti ostatkom krompira, sečenom na listove.

U 100 ml vode rastvoriti dve kašike instant supe od pečuraka, izmešati i preliti. Preliti i sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko sat vremena.  

Izvor: Bakina kuhinja