Kuhinjca
Biskvit sa sezonskim voćem: Uživajte u kajsijama i trešnjama, tope se u kolaču
Kada imamo divnog sezonskog voća na pijaci, treba da ga iskoristimo. Sada je trenutak da u poslastice ubacimo kajsije i trešnje.
Potrebno je:
100 gr griza
150 gr brašna
5 jaja
200 ml jogurta
korica limuna
1 prašak za pecivio
2 vanilin šećera
100 ml ulja
100 gr šećera
600 gr kajsija
150 gr trešanja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa grizom i praškom za pecivom prosejano, Dodati ulje, koricu limuna, jogurt vanilin šećer i sve dobro izmešati.
Pleh obložiti pek papirom pa sipati testo.
Odozgo rasporediti kajsije, trešnje ili neko drugo sezonsko voće.
Peći na 200 stepeni C 40-45 min.
Izvor: bakina kuhinja