Da navalimo još dok ima jagoda: Kremasta voćna torta

Deserti sa voćem su uvek osvežavajući, a tek sa jagodama!

Kremasta torta sa jagodama, foto: Bakina kuhinja
Kremasta torta sa jagodama, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

Za žutu koru:

4 - 5 žumanaca

100 gr maslaca

100 gr šećera

130 gr brašna

5 kašike vode

100 ml mleka

1/2 praška za peciva

Za svetlu koru:

4 belanaca

100 gr šećera

1 punu kašiku gustina ili brašna

Za voćni deo:

600 gr jagoda

500 ml vode

3 kašike šećera

2 pudinga od slatke pavlake

Šlag:

200 ml slatke pavlake ili šlag kreme

Priprema:

Umutiti maslac sa malo šećera dodati žumanca brašno sa praškom za pecivo vodu i mleko.

Sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh ili na pek papr.

Tepsija veličine 30x25 .Peći na 180 stepeni C oko 25 min. Umutiti belaanca sa šećerom dodati gustin izjednačiti i peći na 170 stepeni C oko 90 min.

Kora mora da se dobro osuši kao za puslicu. U 500 ml vode dodati šećer pa kad provri ubaciti očišćene jagode da kuvaju i uvre 1/3 pa ubaciti puding. Prohladiti malo.

Žutu koru premazati sa voćnim delom jagode, preko jagoda staviti umućen šlag ( možete ostaviti malo da se premažu stranice. Preko šlaga ide svetla kora. Preko svetle kore možete posutu prah šećer. Kolač mora prenoćiti da dobro upije. Sladite se prelep je.

.

Izvor: Bakina kuhinja