Ukus i miris Italije na vašem tanjiru: Pasta u sosu od plavog patlidžana

Ako tražite recept za brzi ručak ili večeru sa patlidžanom, predlažemo vam ovu jednostavnu, mirisnu verziju paste u sosu od patlidžana i paradajza.

Brzo, lako i veoma ukusno!, foto: Depositphotos/lenyvavsha
Brzo, lako i veoma ukusno!, foto: Depositphotos/lenyvavsha
.

Sastojci:

- 400 grama suve testenine po izboru
- Jedan veliki patlidžan
- Tri čena belog luka
- Dva veća paradajza (ili konzerva paradajza pelata)
- Sušeni origano
- So, biber
- Maslinovo ulje
- Parmezan

Priprema:

Patlidžan ne morate da ljuštite ako ne želite, ali ga temeljno operite i isecite na kockice. Na maslinovom ulju ga propržite zajedno sa sitno seckanim belim lukom.

Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.

Patlidžanu dodajte paradajz, malo ga usitnite mešajući i krčkajte dok patlidžan ne omekša. Dobro začinite solju, biberom i sušenim origanom.

Pomešajte oceđenu testeninu sa sosom, i jelo servirajte dok je još uvek toplo, a pre serviranja ga pospite parmezanom.

Prijatno!

Izvor: Mondo