Ukus i miris Italije na vašem tanjiru: Pasta u sosu od plavog patlidžana
Ako tražite recept za brzi ručak ili večeru sa patlidžanom, predlažemo vam ovu jednostavnu, mirisnu verziju paste u sosu od patlidžana i paradajza.
Sastojci:
- 400 grama suve testenine po izboru
- Jedan veliki patlidžan
- Tri čena belog luka
- Dva veća paradajza (ili konzerva paradajza pelata)
- Sušeni origano
- So, biber
- Maslinovo ulje
- Parmezan
Priprema:
Patlidžan ne morate da ljuštite ako ne želite, ali ga temeljno operite i isecite na kockice. Na maslinovom ulju ga propržite zajedno sa sitno seckanim belim lukom.
Testeninu obarite u ključaloj, posoljenoj vodi po uputstvu s pakovanja.
Patlidžanu dodajte paradajz, malo ga usitnite mešajući i krčkajte dok patlidžan ne omekša. Dobro začinite solju, biberom i sušenim origanom.
Pomešajte oceđenu testeninu sa sosom, i jelo servirajte dok je još uvek toplo, a pre serviranja ga pospite parmezanom.
Prijatno!
Izvor: Mondo