Lagani nedeljni ručak: Piletina za tikvicama u rerni sa pavlakom

Jednostavan recept koji se svima dopada.

Predivno je, foto: Bakina kuhinja
Predivno je, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

pileće grudi par

1 mlada tikvica

2 jaja

100 gr kisele pavlake

50 ml mleka

ulja..soli

beli luk granule

listovi kačkavalja

kačkavalja za rendanje

Priprema:

Meso iseći na tanje filete posoliti i izlupati blago izmedju folije. Tikvicu oguliti iseći na tanje krugove pa posoliti da odstoji 16 min. Meso prepržiti u tiganju blago da porumeni na malo masnoće.

Manju tepsliju podmazati uljem. Listove kačkavalja iseći na 4 dela kao i meso na manje kriške. Redjati po dužini pleha koji smo podmazali uljem.. kačkavalj, tikvicu meso..kačkavalj tikvicu meso i tako dok imate materijala.

U činiju razlupati jaja dodati pavlaku i mleko i dobro izjednačiti..

Preliti meso i tikvice i peći oko 50 min na 210 stepeni C. Pred kraj posuti rendanim kačavaljem i vratiti u rernu da zarumeni..

Uživajte u divno ukusu ovovog preukusnog jela.

.

Izvor: bakina kuhinja