Ako želite da vam jagode duže traju u frižideru, potreban vam je samo ovaj dodatak jelima, koji sigurno imate u kuhinji!

Jagode, maline i ostalo bobičasto voće ne mogu dugo da stoje, pa ako ih ne pojedete u roku od par dana, počeće da se kvare. Međutim, postoji trik kako da njihovu svežinu maksimalno produžimo, na zdrav i bezbedan način.

foto: Depositphotos/AntonMatyukha
foto: Depositphotos/AntonMatyukha
.

Potreban vam je samo jedan sastojak, koji sigurno svi imate u kuhinji – sirće!

Ono uništava sve bakterije, pa se savetuje da u činiju sa bobičastim voćem stavite pola šoljice sirćeta i dve šoljice vode, i pustite da voćke odstoje nekoliko minuta.

Ne brinite, nećete osećati ukus sirćeta na jagodama, jer ćete ih kasnije ponovo oprati u vodi i obrisati papirom. Što ih bolje osušite, duže će trajati, piše Reader's Digest.