Lagani ručak, kao predah između praznika: Pileći ćušpajz sa mladim povrćem

Sada je pravo vreme da oporavimo organizam uz pomoć povrća.

Predivan i zdrav ručak, foto: Bakina kuhinja
Predivan i zdrav ručak, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

veza mladog luka
2 šargarepe
1 crvena paprika sveža
malo belog luka
2 pileća bataka i karabataka
3 mlada krompira
malo brokolija
1/2 celera
1 paradajz
1 zelena ljuta paprika
1/2 kašičice brašna
ulje začin so
peršunov list

Priprema:

Na ulju proprržiti seckan mlad luk crni i beli, dodati seckanu papriku i šargarepu i dinstati.

Dodati piletinu, malo aleve paprike i sipati vode da ogrezne. Kuvati i na pola kuvanja dodati krompir i pred kraj brokoli i na kocke oljušten paradajz.

Krčkati da uvri pa ako nema gustinu a treba biti gušći od paprikaša dodati malo umućenog brašna.

Ubaciti začin so biber i na kraju seckan peršun.

.

Izvor: bakina kuhinja