Dva Bakina recepta za danas: Posan meljan pasulj i riblja čorba

Ako nameravate da pravite pasulj i riblju čorbu, evo dva fantastična recepta iz Bakine kuhinje.

Predivan recept, foto: Bakina kuhinja
Predivan recept, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

600 gr pasulja

2 glavice crnog luka

4 ćema beloga luka

1 suva paprika

biber u zrnu

lovorov list

aleva paprika može i tucana ljuta

ulje

Priprema:

Pasulj očistiti i dobro oprati u nekoliko voda. Naliti da ogrezne pa kuvati 5-6 min, i prosuti vodu isprati u hladnoj vodi i naliti drugu.

Iseći sitno crni luk dodati, ubaciti suvu papriku, nekoliko zrna bibera lovorov list i malo belog luka celog. Kuvati na laganog vatri da ostane za prst tečnosti preko pasulja.

U šerpu sipati ulja, dodati izgnječen beli luk pa ga malo propržiti i dodati alevu papriku i odmah skloniti.

Dodavati po dve kutlače pasulja pa ga dobro ispritiskati šupljom kašikom za to i izmeljati i tako dok se sve ne utroši. Dobro izjednačiti može se dodati i tucana ko voli. Ubaciti so, mleven biber .

Pasulj neka provri i skloniti. U šerpicu zagrejati malo ulja i dodati pola kašičice aleve paprike samo da se rastopi i preliti preko serviranog pasulja. Prelepo.

Riblja čorba, foto: Bakina kuhinja
Riblja čorba, foto: Bakina kuhinja
.

Bakina kuhinja - riblja čorba

.

Potrebno je:

riblje glave i malo mesa šarana
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren celera
2 paradajza
1 glavica luka
1 kašika brašna
zelena paprija
začin, aleva slatka i tucana ljuta paprika biber
seckan peršunov list
lovorov list
malo ulja

Priprema:

Riblje glave skuvati zajedno sa nekoliko parčića mesa od šarana. Luk iseckati i propržiti na malo ulja dodati jednu rendanu šargarepu a jednu iseckanu na kockice. I ostalo povrće iseckati pa propržiti, i malo izdinstati. Dodati oguljen paradajz isečen na kocke ,papriku mlevenu kao i tucanu naliti vodu i dodati skuvanu i očišćenu ribu. Kuvati oko pola sati dodati začin i mleven biber. Umutiti kašiku brašna sa malo vode pa dodati čorbi da dobije malo gustinu. Gotovoj čorbici dodati i seckani peršunov list.
Napomena: Uz gotovu čorbu servirati i sirće ..
Prijatno!

.

Izvor: bakina kuhinja