Zaželeli smo ih se: Kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

Uskoro stižu mladi krompirići, pa da evo Bakinog recepta koji će ih učiniti preukusnim.

Predivni, hrskavi, foto: Bakina kuhinja
Predivni, hrskavi, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1 kg mladog krompira

ulje..

začini so,biber, majčina dušica, bosiljak

malo začina

peršunovog lista

Priprema:

Krompir očistiti i dobro oprati i staviti na čistu krpu. Ulje ugrejati i ubaciti krompir i poklopiti.

Smanjiti vatru i pržiti na tihoj vatri. Povremeno lopaticom prevrnuti krompir. Potrebno mu je oko 20 min da lepo zarumeni.

Vaditi rešetkastom kašikom. U sud naseći peršunov list malo bosiljka, majčine dušice.

Dodati malo začina i bibera. Ubaciti u krompir i sve dobro izmešati. Naš krompir je spreman za serviranje...

.

Izvor: bakina kuhinja