HITNA POMOĆ za neuspele obroke i deserte: 10 kulinarskih trikova koji će spasiti baš svako jelo!

Predstavljamo vam savete iskusnih majstora kako da povratite u život loše skuvano jelo!

Pomoć!, foto: Depositphotos/TheVisualsYouNeed
Pomoć!, foto: Depositphotos/TheVisualsYouNeed
.

Koliko vam se puta desilo da prilikom pripreme ručka nešto vam se odmakne, te dobijete prepečeno ili presoljeno jelo?

U takvim trenucima u pomoć priskaču određeni trikovi iskusnih kuvara, piše 24sata.hr.

- Ukoliko imate poteškoća s pripremanjem poslastica, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od kajsije i premažite biskvit.

- Ako vam se hleb prepeče, odrežite krajeve, sastružite ga nožem i istrljajte belim lukom. Na taj način ćete popraviti aromu, te će topli sendiviči biti ukusniji.

- Ako ste presolili jelo ubacite u supu nekuvanu testeninu ili sirovi krompir pa izvadite nakon deset minuta.

- Supu, variva i sos možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel sosa. Pomoći će i hlebne mrvice ili gustin izmešan s malo vode.

- Ova namirnica potpuno menja ukus u zamrzivaču: Bolje ne pokušavajte da je zamrznete!

- Zapetljane špagete ostavite testeninu da se ohladi, a zatim je zagrejte u tiganju s maslacem ili uljem, pa lagano mešajte.

- Slatkoću ublažite limunom, vinskim sirćetom ili paradajzom.

- Stari hleb poprskajte vodom i mlekom pa zagrejte u mikrotalasnoj.

- Prekiselu salatu isperite u vodi, a preliv za salatu razblažite s malo sode bikarbone ili kašičicom šećera.

- Led ili hladna voda pomažu kod prekuvane testenine.

- Ocedite testeninu, te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuvanje. Zatim je zagrejte u sosu od paradajza. Na taj način će kiselina stvrdnuti testeninu.