Praznični kolač - fantastičnog mirisa i sjajnog ukusa

Predivan kolač koji će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Predivnog je ukusa, foto: Bakina kuhinja
Predivnog je ukusa, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

3 jajeta
20 gr kvasca
100 gr šečera
100 gr maslaca
350 -400 gr brašna
korica limuna i narandže
100 gr suvog groždja
malo ruma
1 vanilin šećer

Priprema:
U mikser staviti prvo omekšan maslac sa šećerom pa dobro umutiti dodati jaja, koricu limuna i narandže, malo ruma, vanilin šećer, brašno i rastopljen kvasac i na kraju suvo groždje.

Dobro sve izraditi i ostaviti testo na sobnoj temperaturi oko sat vremena.

Istresti na podmazan sto i masnim rukama malo obraditi rukama i staviti u okrugli pleh i opet ostaviti oko 30 min da odmori.

Peći na 200 stepeni C oko sat vremena..

Kad se dobro ohladi seći...

.

Izvor: bakina kuhinja