Šareni pilav: Obogatite pirinač različitim povrćem i dobićete jedinstven specijalitet

Posno i zdravo.

Različiti sastojci daće mu poseban ukus, foto: Bakina kuhinja
Različiti sastojci daće mu poseban ukus, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

200 gr pirinča

300 gr spanaća

2 šargarepe

1 veći krompir

2 crveme paprike iz tegle

4 čena belog luka

1 manji praziluk

ulje, so, biber

po želji začin suvi

Priprema

Na ulju propržiti seckan praziluk. Spanać oprati dobro i očistiti. Obariti par minuta pa ga ocediti i iseckati. Ubaciti u praziluk..

Dodati seckan beli luk, so, začin biber i sve izmešati. Pirinač obariti oko 15 min da uvri voda.

Posoliti pobiberiti i dodati 3 kašike spanaća i izmešato. Šargarepu očistiti i iseći na listiće. Papriku iz tegle malo oprati u jladnoj vodi. Krompir iseći na listiće.

Rad:

Podmazati djuveć na dno staviti pola krompira na listiće. Na krompir staviti deo pirinča, zatim papriku, spanać , šargarepu,, spanać pirinač i na kraju listiće krompira .

Krompir posolite i pouljite. Peći na 220 stepeni C oko 40-45 min. Prohladjeno vaditi i seći.

.

Izvor: bakina kuhinja