Lenja pita bez margarina: Samo jedna reč je opisuje "najlepša"

Isprobajte ovaj recept za lenju pitu. Bićete oduševljeni jer je biskvit kao pena.

Fenomenalna lenja pita, foto: Bakina kuhinja
Fenomenalna lenja pita, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

3 jajeta

120 gr brašna

50 ml mleka

50 ml ulja

korica limuna

6 kašika šećera

1/2 praška za pecivo

Za nadev:

4 jabuke

cimet

200 gr džema

200 gr ml oraha

vanilin šećer ili rum šećer

2 kašike šećera za jabuke

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati ulje koricu limuna mleko i sve izjednačiti.

Pleh podmazati i pobrašnjiviti pa sipati pola testa. Peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. Jabuke izrendati, dodati malo šećera i cimeta.

Kad se biskvit malo zarumeneo i ispekao izvaditi iz rerne pa ga premazati džemom preko džema rasporediti iscedjene jabuke i posuti orahe i sve rasporediti i malo rukom pritisnuti.

Sipati ostatak testa i lepo sve prekriti i vratiti u rernu na još 30 min.

Ohladiti i posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Seći ohladjen.

Uživajte u sjajnom kolaču.

.

Izvor: bakina kuhinja