Kada kupite brašno, obavezno uradite OVO čim dođete kući! Osiguratje da bude potpuno bezbedno za upotrebu!
Niko ne zna da je ovo neophodno uraditi kada kupite brašno!
Kada kupite brašno, uvek ga odložite u kredenac do sledeće kupovine, zar ne? To je potpuno pogrešno, jer, kako kažu stručnjaci, čim brašno donesete kući treba da ga prvo smestite u zamrzivač na 48 sati. Time ćete odstraniti sva eventualna jajašca i parazite. Posle toga, brašno prebacite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju na tamno i hladno mesto.
Ako ga u takvoj kutiji odložite u frižider, produžićete rok trajanja brašnu na dve godine.
Inače, brašno na našem tržištu dolazi u tri tipa:
BRAŠNO TIP 400 OŠTRO
Ovo se smatra najkvalitetnijim tipom belog brašna jer se proizvodi od samog jezgra žita. Preporučuje se za pripremu biskvita, torti, pita i svega u šta ide i prašak za pecivo, piše Žena.blic.
BRAŠNO TIP 550 GLATKO
Ovo brašno koristi se za beli hleb i sva fina mlečna peciva, kolače i testa. Bogato je skrobom i proteinima i odličan izvor ugljenih hidrata.
BRAŠNO TIP 850
Brašno tip 850, polubelo, sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od belog brašna, pa je i nutritivno vrednije, a koristi se za pripremu hleba i peciva, pa ga zovu i hlebno brašno.