Kuhinjica

Malo i da mesimo: Savršena štrudla sa rogačem i orasima

Nedelja je pa može nešto i da se zamesi! Evo jedne poslastice direktno iz Bakine kuhinje.

01.03.2020. - 10:38h
Nemamo zamerke
Nemamo zamerkefoto: Bakina kuhinja

Potrebno je :

20 gr kvasca

300 ml mleka

2 žumanca

50 ml ulja

korica limuna

oko 550 gr brašna

1 kašičica šećera

200 gr mlevenih oraha

100 gr rogača

šećer u prahu

100 gr suvog grožđa

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku dodati šećer. Kad nadođe kvasac dodati ulje, žumanca, struganu koricu limuna brašno i so i zamesiti srednje tvrdo glatko testo.

Pokriti da se odmori. U mlevene orahe dodati prah šećer i mleko pa izjednačiti da orasi budu malo vlažni. Isto tako i sa rogačima.

U jedno i drugo rasporediti suvo groždje. Testo podeliti na dva dela Razviti na 1,5 cm pa pola nadeva rasporediti najpre orah pa odozgo rogač.

Uviti u rolnicu. Tako uraditi i sa drugom polovinom.

Pokriti da odmori pa peći na 180 stepeni C oko 50 min. Seći kad se sasvim ohladi.

Izvor: bakina kuhinja