Kuhinjica

Svadbarski kupus na Bakin način

Sezona je kiselog kusupa. Navalite, dok ga još ima u buretu!

26.02.2020. - 09:34h
Svadbarski kupus
Svadbarski kupusfoto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 veća glavica kiselog kupusa

2 krmenadle od vrata svinjske ( može mešavina sa junetinom

200 gr suvih rebara

100 fr suve slanine

svinjska suva kolenica

4-5 čena belog luka

1 suva paprika sa venca

1 kašičica slatke i tucane paprike

lovorov list

1 velika kašika masti

Priprema:

U veći lonac, po mogućsvu zemljani,  poredjati najpre pola kupusa sečen na krupne kocke.

Poredjati sve meso ,beli lik, slatku i tucanu papriku, suvu ljutu papriku, lovorov list dimljena slanina odozgo još malo paprike i kašika masti.

Naliti vodom više od polovinee kupusa pokriti poklopcem i staviti u rernu na 250 stepeni C i krčkati oko 3 sata.

Ja sam ovoga puta kuvala u ekspres loncu oko sat vremena na tihoj vatr. Kupus se ne meša niti zapržava već se pusti da se ukrčka . Uz kupus predlažem finu bakinu projaru..Uživajte u božanstvenom ukusu.

Izvor: bakina kuhinja