Pet malih tajni uspešnih domaćica

Kako u kuhinji mogu neke veštine da vam doprinesu boljem ukusu jela, a oduzmu malo vremena, saznajte sa ovih pet tajni.

.

1. Ljuštenje paradajza

Mekani paradajzi više Vam neće predstavljati problem. Napravite veoma mali rez na donjoj strani paradajza i stavite ih u ključalu vodu 30 – 60 sekundi. Ili, ukoliko Vam je lakše, prespite vrelu vodu preko paradajza. Brzo ih prebacite u ledeno hladnu vodu i bićete iznenađeni sa kojom lakoćom ćete skinuti kožicu sa paradajza.

2. Upotreba ulja

Koristite nelepljivo posuđe, na kom možete da pripremate hranu sa malo, ili čak nimalo ulja. Kada pravite sosove, umesto putera ili ulja stavite malo pileće supe ili vina.

3. Uklanjanje fleka

Kisela voda može da očisti fleke sa odeće, stolnjaka, a odstraniće i mrlje sa slavina i učiniti ih sjajnim.

4. Frižider

Nikada ne stavljajte toplu hranu u frižider. Hrana koja nije u potpunosti ohlađena, smanjuje temperaturu u frižideru, zbog čega mu je potrebno daleko više vremena i električne energije da se ohladi. Pored toga, ubacivanje tople hrane u frižider može povećati temperaturu u frižideru do nivoa koji dovodi do kvarenja ostalih namirnica koje se u njemu nalaze.

5. Kisele namirnice

Ponekad obroci pravljeni sa paradajzom mogu biti suviše kiseli za Vaše goste. Upravo zbog toga, kada koristite kisele namirnice dodajte i neki neutralizator kiseline. Stavite recimo kašičicu sode bikarbone u sos. Iz istog razloga, pojedini kuvari vole da dodaju šećer, koji takođe može da umanji kiselost paradajza u salatama.

Izvor: Delimano