Rolovano pileće meso: Prste da poližete!

Izgleda božanstveno, a takav joj je i ukus.

Rolovana piletina, foto: BAkina kuhinja
Rolovana piletina, foto: BAkina kuhinja
.

Potrebno je:

Belo meso od 1 pileta

150 gr tanke slanine

100 gr mortadele ili bilo koje

100 gr dimljene kobasice

100 gr listova kačkavalja

malo kiselih krastavaca

1 kašika senfa

1 kašika sira namaza

3 čena belog luka

soli,bibera..kari..

začin po želji

peršunov list

Priprema

Meso izlupati posoliti pobiberiti dodati po želji suvog začina. Na aluminisku foliju prvo poredjati listove slanine.

Preko nje poredjati izlupano i posoljeno meso , premazati senfom a preko poredjati mortadelju a nju premazati namazom sira preko ubaciti dimljenu kobasicu i beli luk pa kačkavalj, zatim na listovekiselih krastavčića. Dodati malo peršunovog lista i karija..

Sve uviti zajedno sa folijom i staviti u uzan pleh.

Peći na 220 stepeni oko sat i 20 min

Pose 30 min skinuti foliju i zapeći.

Višak masnoće ocediti iz leha. Fantastinog ukusa pravi gurmanluk.

.

Izvor: bakina kuhinja