Pomozite nam da Radanska Ruža ponovo procveta

Neodgovornim poslovanjem distributera, Radanska Ruža, socijalno preduzeće koje je presedan u srpskoj privredi je dovedeno na ivicu stečaja. Da bi smo pomogli našim hrabrim koleginicama i ponovo stavili preduzeće na noge potrebna nam je pomoć svih vas. Neka naša Radanska Ruža ponovo procveta!

Ilustracija, foto: Depositphotos/amastoris
Ilustracija, foto: Depositphotos/amastoris
.

RADANSKA RUŽA DOO je socijalno preduzeće iz Lebana u kom prerađujemo voće i povrće i od njih pravimo proizvode poput ajvara, malidžana, peglane paprike, džema i slatkog. Ovo činimo ručno, na tradicionalan način, bez upotrebe konzervansa i drugih dodataka. Naše preduzeće zapošljava žene koje su dugo bile bez posla - žene iz ruralnih područja, žene sa invaliditetom, samohrane majke, žene starije od 55 godina i tako obezbeđuje posao za preko 30 žena u opštini Lebane.

Društveno koristan rad našeg preduzeća se ovde ne završava. Radanska Ruža pomaže doniranjem svojih proizvoda socijalnim ustanovama širom zemlje. Do sada je pomoć upućena školi za decu sa specijalnim potrebama 11. Oktobar u Leskovcu, sigurnim ženskim kućama u Beogradu i Vranju, Svratištu za decu Duško Radović u Nišu, a 2018. godine smo pakete zimnice podelili svim mladim mamama u opštini Lebane.

Uprkos svom našem radu i dobroj volji, preduzeće je posle 4 godine uspešnog razvoja dovedeno u jako nepovoljnu situaciju koje može imati za posledicu njegovo gašenje. U prethodnim mesecima preduzeće je postalo žrtva finansijske malverzacije i tako oštećeno za 3.5 miliona dinara.

Zajedno sa našim koleginicama doneli smo odluku da se borimo za opstanak našeg preduzeća. Preduzeće smo osnovali uz pomoć prijatelja i održali ga snagom volje i ljubavlju žena koje su u socijalnom preduzeću Radanska Ruža našle svoj novi dom. Verujemo da pored loših ljudi, koji su nas doveli u ovu bezizlaznu situaciju, postoje i dobri ljudi koji su spremni da pomognu da Radanska ruža nastavi da vraća osmehe ženama na jugu Srbije.

Pomozite nam da Radanska Ruža ponovo procveta!

PODRŽITE NAS donacijom ili kupovinom naših proizvoda.

Kontakt za svaki vid saradnje:

Predrag Stošić

+381658444114

office@radanskaruza.rs

http://www.radanskaruza.rs/

https://www.donacije.rs/projekat/radanska-ruza-2019/