Sladokusci, ljubitelji krofni, evo posne varijante sa šlagom!

Baka Jelin recept za posne krofne morate isprobati.

Ma predivno, foto: Bakina kuhinja
Ma predivno, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je

200 ml vode
100 ml kisele vode
550-600 gr brašna
2 kašike sojino mleko u prahu (bez natrijum-kazeinat)
soli , malo šećera
korica limuna
50 ml. ulja
150 gr šlaga

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i dodati šećer. U Ostatak vode dodati 2 kašike sojinog mleka i izmešati. Dodati brašno so, kiselu vodu, koricu limuna, ulje i zamesiti mekše glatko testo.

Pokriti da odmori 20 min. Istresti na sto oklagijom razviti za pola cm. Vaditi krofne sa kalupom jedne, i druge vaditi sa kalupom koje vade rupu na sredinu.

Krofne sa rupom stavljati preko ovih celih pa pokriti kesom da odmore 10 min i pržiti u dubokom ulju.

Ukrasiti sa šlagom koji stavljamo u rupe na krofnama.

Mogu se posuti i prah šećerom Uživajte.

.

Izvor: bakina kuhinja